AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Please Go Easy With Me van S.E. Rogie

Please Go Easy With Me is een track uit 1962 van S. E. Rogers And His Guitar. S. E. Rogers noemde zichzelf ook S.E. Rogie, want Rogie vond hij Afrikaanser klinken dan Rogers. Zijn echte naam was Sooliman Ernest Rogers. Hij was een palm wine gitarist uit Sierra Leone.

S.E. Rogie

In de jaren '40 verhuisde S.E. Rogie naar Freetown verhuisd en woonde bij zijn oudere broer terwijl hij werkte als leerling-kleermaker.  Onder de klanten bevonden zich muzikanten die hem aanspoorden om gitaar te leren spelen. Later startte hij zijn eigen reizende kleermakerij. Overdag verdiende hij geld als kleermaker en 's avonds trad hij op. Zijn muzikale interesse lag bij de palm wine muzikanten en bij de muziek van de Amerikaanse country- en westernmuzikant Jimmie Rodgers. S.E. Rogie leerde de tokkelstijl en het jodelen door Jimmie Rodgers na te doen.

In 1961 trad hij op voor Koningin van Engeland tijdens de viering van de onafhankelijkheid van Sierra Leone van Groot-Brittannië. Hij was een grote artiest in dat land. Luister naar een van zijn bekendste hits, getiteld Please Go Easy with Me.


Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky