AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Afrorock

Afrorock is een mix van Westerse rockmuziek met Afrikaanse invloeden. Afrorockbands en artiesten uit de late jaren '60 en vroege jaren '70 waren onder meer Osibisa, The Funkees, Assagai en Lafayette Afro Rock Band. 

Afrorock

De stijl is gebaseerd op het gebruik van rock-snaarinstrumenten (elektrische gitaren en elektrische bas) en gitaareffecten zoals fuzz en wah wah-pedaal. Ook de zware orgelzware lijnen, zijn kenmerkend voor dit genre. Verder zijn de nummers gebaseerd op een rockakkoordstructuur en worden er typisch Afrikaanse en Afro-Cubaanse percussie-instrumenten gebruikt, waaronder conga's, bongo's, claves, fluitjes en andere Latijns-Amerikaanse percussie. 

Afrorock
Afrockband The Funkees

Britse afrorockbands

Eind jaren zestig waren de Super Eagles en Psychedelic Aliens pioniers van dit genre. Het Verenigd Koninkrijk kende ook een belangrijke afro-rockscene. Die was ontstaan door de Afrikaanse immigranten die daar wonen. Osibisa was zo'n Engelse Afrorockband. Het geluid van Britse afrorockbands als Osibisa is gemakkelijk te onderscheiden van hun Afrikaanse tegenhangers, doordat het geluid veel minder zwaar is en vaak ook meer jazzy is.

Afrorock Artiesten

Een reactie posten

Clicky