AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Angela van Coulouce

Angela is een nummer uit 1971 van Coulouce. Hij werd geboren als Jean-Pierre Mohabeer en was een Mauritiaanse zanger. Hij was een van de pioniers van de sega. Dat is de traditionele muziek van Mauritius Sega staat bekend als de ‘blues’ van de Indische Oceaan. En dat hoor je terug in de muziek van Coulouce.

Coulouce

Hij begon zijn carrière in de jaren '60. Hij werkte destijds als ober in een hotel en in zijn vrij tijd was hij zanger. Later trad hij steeds meer op op straat en ontmoette andere muzikanten, met wie hij begin jaren '70 zijn eerste band vormde, te weten Los Creolos. Samen traden ze op op feesten en partijen. Ook nam hij met Los Creolos zijn  eerste singles op, waaronder Sega Goblet, Angela en Soul Sega. Dat werden al snel grote hits op het eiland en zorgden voor de populariteit van de sega muziek.

Maar door persoonlijke problemen, zoals de scheiding met zijn vrouw, daalde zijn populariteit. Hij begon te drinken en belandde in de goot. Maar hij ontmoette een zijn tweede vrouw Anecy. En al snel ging het beter en maakte hij zelfs een comeback. Maar daarna werd het weer stil rondom Coulouce. Hij raakte weer in de vergetelheid en stierf in februari 2005. Luister hieronder naar het nummer Angela.


Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky