AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Slipping Into Darkness van The Funkees

 
Slipping Into Darkness is een nummer van The Funkees. Het werd uitgebracht in 1973. Het was een cover van het nummer van War die er in 1971 een hit mee scoorden.

The Funkees

The Funkees werd begin jaren zeventig opgericht. Het was een legerband en ze speelden voor soldaten tijdens de Biafra oorlog in Nigeria. Toen die voorbij was wilden hun publiek nog steeds blijven dansen en dus bleef de band, ook na de oorlog ,bestaan. Ze speelden vaak de hele nacht door, traden zeven dagen per week op en werden al snel de nummer één band in Oost-Nigeria. Ze werden megapopulair en ook in Engeland werd de band opgemerkt. In 1976 werden ze uitgenodigd om in Londen te komen spelen. Ze  waren een gewilde liveband. Bovendien namen ze twee albums op voordat ze in 1977 uit elkaar gingen.

The Funkees
 

Slipping Into Darkness

The Funkees speelden afrofunk en afrorock en hadden weinig op met traditionele Afrikaanse muziek. Ook Slipping Into Darkness valt in dit genre. Het nummer was in de vergetelheid geraakt, maar platenlabel Soundway records bracht in 2012 een compilatie uit met afrorock uit Nigeria, getiteld Dancing Time: The Best of Eastern Nigeria’s Afro Rock Exponents 1973 – 77. Ook dit nummer van The Funkees stond op dit album.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky