AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Kyenkyen Bi Adi M'awu van K. Frimpong & His Cubano Fiestas

Kyenkyen Bi Adi M'awu is een nummer van van de Ghanese highlifezanger K. Frimpong en zijn Cubano Fiestas. Alhaji Kwabena Frimpong was een van de grote sterren van de Ghanese highlife.
In de jaren '70 nam Frimpong muziek op met twee verschillende bands. De eerste was de Vis-A-Vis Band. De tweede band was The Cubano Fiestas, waarmee hij in 1976 het album K. Frimpong and His Cubano Fiestas opnam voor het Ofori Brothers-label. 

K. Frimpong & His Cubano Fiestas

Kyenkyen Bi Adi M'awu

Het album bevatte de track Kyenkyen Bi Adi M'awu, wat zoveel betekent iets als 'Er is niets zoals jij' of 'Kom terug mijn liefje'. Ik weet het niet precies, maar het gaat in ieder geval over een verloren liefde. Het nummer heeft iets vrolijk, maar ook iets droevigs over zich. Het is in ieder geval iets met liefdesverdriet. Het was zijn grootste hit met de Cubanos Fiestas en geldt als een van de highlife klassiekers. Het album wordt ook wel het Blue album genoemd, omdat... je raadt het al.... de hoes blauw is.

Kyenkyen Bi Adi M'awu heeft een lekker trompetje, zwoele ritmes een heerlijke gitaarriff. Die trouwens ook diverse malen is gesampled. Luister hieronder naar het origineel.


Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky